Lille My:
Lille My er avdelingen for de yngste barna i barnehagen født i 2023. I barnehageåret 2024/2025 er det 10 små inne hos oss.
Vi har basen vår bak kjøkkenet. På Lille My treffer du pedagogisk leder Heidi Kjelsberg og Linn Evensen, Barne og ungdomsarbeider Linda Pedersen og assistent Nina Kolstad. I tillegg er Ann-Jeanett Libakken-Nielsen ansatt i en 30% stilling som pedagogisk leder på dispensasjon og vil også fungere som vikar inne på Lille My.
Lille My har ett tett samarbeid med Knerten, og disse to basene utgjør «Tussilago».
På Lille My jobber vi mye med å etablere trygg tilknytning til barna, vi sitter mye på gulvet, undersøker og undrer oss over omgivelsene. Det er viktig at barna har et fang å krype opp i, og de skal kjenne seg trygge og ivaretatt. Når barna begynner i barnehagen får de en kontaktbok som det kan limes inn bilder av familien, og vi bruker denne boka som ett overgangsobjekt fra hjemme til barnehage. Denne boka bruker vi til å skrive litt om barnets hverdag i oppstarten og en stund fremover. Her blir det bilder og en oppsummering av hva barnet har drevet med denne dagen.
I år har vi to rom som vi disponerer, og her kan vi leke oss med sklie, biler, byggeklosser, lesekrok, maling og tegning. Vi skal legge til rette for at barna skal utvikle sanseapparatet sitt. Sansemotorikk handler om samspillet mellom sanser og bevegelsesapparatet. I år vil vi bli kjent med Babblarna, Babblarna er utviklet etter Karlstadmodellen og er et pedagogisk utvikla verktøy for å utvikle språk og tale. Etter hvert blir vi også mer og mer kjent med basen og uteområdet, og da vil vi også utforske nærmiljøet ved å gå korte turer i barnas tempo og interesse.
Doddo
I september skal vi bli kjent med Doddo, dette er en av de 6 babblarne figurene vi skal bli kjent med i år:
Doddo er stabil og rolig og setter alltid vennene sine i første rekke. Doddo er den som ser om noen føler seg trist eller utenfor. Doddo elsker å synge.
I september har vi fokus på tilvenning og trygghet, og vi har derfor valgt å begynne med Doddo. Sammen med Doddo skal vi synge og danse, vi skal se hverandre og bli kjent med hverandre. Vi skal trøste og vi skal passe på at alle barna er en del av felleskapet!
Bibbi
I oktober fortsetter prosjektet med babblarna, og vi blir kjent med Bibbi! Bibbi er stillferdig og forsiktig, liker å ta det med ro og studere ting. Bibbi tenker mye og elsker finurlige ting og oppfinnelser.
Sammen med Bibbi skal vi utforske kroppen vår, vi skal bli kjent med kroppsdelene våre gjennom boken Lars er Lars. Vi skal ta livet med ro, og gjøre ting i vårt eget tempo.
Denne måneden har vi også malt, og gjort lekemiljøet ennå mer innbydene i mot temaet. Barna har laget egne Bibbifigurer ved hjelp av dorull, maling og skål! Ansatte har kun klippet og satt på prikker for øyne :D Vi er opptatte av prossessen og ikke nødvendigvis produktet. Det er viktig for oss at barna får oppgaver som er tilpasset deres utvikling, og at det er aktiviteter som de får til. Barna hadde det veldig gøy med å dyppe toalettrullene ned i malingen, og noen smurte ut med fingrene.
Knerten:
Velkommen til Knerten!
Knerten er avdelingen for 2/3 åringene født i 2022. I barnehageåret 2024/2025 er det 13 barn som skal få boltre seg inne på Knerten.
Vi holder til i rommene ved kjøkkenet. På knerten i år treffer du pedagogisk ledere Mia Ramstad, Mia Lauritzen Månum, barne- og ungdomssarbeider Kaisa Stensrud Nordli og assisten Silje Johannessen.
Vi disponerer to rom, og her kan vi leke oss med stor sklie, biler, byggeklosser, lesekrok, kjøkkenkrok, dukker, maling og tegning og mye mer. Miljøet i rommet blir skapt underveis ettersom hva barna interesserer seg i og forskjellige temaer.
Vi skal legge til rette for en god språkstimulering gjennom hele dagen. Vi hjelper barna å sette ord i situasjoner, lytter og er interessert i hva alle har å si. Vi synger med tegn, danser til musikk og bruker musikken til avslapping. Vi er opptatt av at barna skal få være med å påvirke hverdagen og at ikke alt må være planlagt på forhånd, slik at vi sammen kan bruke kreativiteten. Medvirkning er viktig for at barn og unge skal føle seg verdsatt, at de betyr noe, og at meningene og oppfatningene deres om seg selv og sitt liv er verdt å høre på for andre. Vi skal høre på barna. Når vi gjør det, viser vi respekt for dem, og vi viser dem at de er viktige og betyr noe i fellesskapet.
Utetid og nærmiljøet er en viktig del av livet på knerten. Vi har utetid hver morgen etter frokost og frem til lunsj, er det fint vær kan vi også nyte maten ute. Vi skal være flinke på å bruke nærmiljøet til barnehagen, gå små og større turer både med hengekøyer og uten 😊 Det er viktig for oss å skape positive opplevelser i utetiden, slik at barna får gode minner og blir glad i å være ute!
Vi ser frem til ett spennende og morsomt år sammen!